Den andliga världen är här

Dr. Michael LaitmanHela skapelsen är i ett fast, oföränderligt tillstånd, men vi förnimmer och upptäcker skapelsen enligt de attribut som uppdagas i oss, precis som en person kan se på samma sak utan glasögon, med glasögon, med kikare, eller med ett mikroskop.  Det betyder att allting beror på våra förnimmelsekärl  genom vilka vi ser på skapelsen.

Allting bedöms endast med hänsyn till människan. Vi är redan i oändlighetens värld. Jag minns en lektion jag hörde på 70-talet av en lokal Rabbi i Rehovot, som fick mig att häpna när han sträckte ut sina armar och sade: ”Här är nästa värld, här är den andliga världen”.  Jag förstod inte vad han pratade om eller vad han tittade på. Han var en kabbalist som hade uppnått andlighet.

Jag kunde inte förstå vad han menade då; hur kan nästa värld vara här? Han förklarade knappt något mer än det, men det gjorde verkligen ett starkt intryck på mig.

Så vi befinner oss redan i oändlighetens värld, i det enda tillståndet som skapades och vi måste upptäcka dessa förnimmelsekärl. Det är det enda vårt arbete består i.

[129858]

Från den fjärde delen av den dagliga kabbalalektionen, 2014.03.13, Baal HaSulams skrifter
videoikon WMV | ljudikon MP3