Ha tålamod under tiden soppan kokar

Dr. Michael LaitmanBaal HaSulam skriver i Den sista generationen: ”Människan förstår inte hur man kan vara försiktig och se om det har kokat färdigt överallt. Och även om något är användbart och sant enligt planen så finns det fördjupningar att göra i ämnet, om det är färdigkokat, om mottagarna har mognat tillräckligt redan, så att de kan smälta det i sina inälvor, och när de saknar tid för att utvecklas, förvandlas verkligen sanningen och nyttan till falskhet och skada.

Av erfarenhet ser vi tydligt hur mycket vi inte går med på stegen i vår utveckling. Vi befinner oss i soppan: Vi kokas redan, och under tiden vi kokar går vi inte med på denna process. Plötsligt försvinner alla sorters känslor från oss, och på detta vis fortsätter vi några månader. Efter en tid vaknar vi upp igen, och därefter faller vi igen.

Problemet är att vi lever inom våra känslor, och inte är redo att se det som utveckling så länge som bara hälften är klart. Och här är huvudsaken att underkasta oss själva och tålmodigt fortsätta. Vi måste ge oss själva tid att koka färdigt, för vi befinner oss i en långsam och gradvis utvecklingsprocess.

[130021]

Från den tredje delen av den dagliga kabbalalektionen, 2014.03.10
videoikon WMV | ljudikon MP3