Egot blockerar hjärnan

Dr. Michael LaitmanFråga: Vad är rätt sätt att närma sig allmänheten i vår generation, är det genom medvetandet eller hjärtat?

Svar: Det ska ske genom bägge, men mer genom hjärtat.

De flesta av människor är under utveckling, vilket innebär att deras ego blockerar deras medvetande. Vi är likadana allihop. Egot blockerar ens hjärna, och man kan inte se mer än sitt ego. Det visar sig att man är usel och begränsad. Man må ha stora, underbara egenskaper, men egot stoppar dem och låter dem inte uttryckas.

Om du till exempel vill ha kontroll, då blockerar egot allt annat. Även om du kunde lyckas, så är det det stora begäret efter kontroll som tvingar dig att engagera dig enbart i det. Detta är ett exempel på hur begränsade vi är i vår förmåga att arbeta med vår hjärna. Men genom att arbeta med hjärtat, kan vi öppna vägen till hjärnan. Detta innebär att vi måste vända oss till hjärtat och arbeta med det, men det är bara genom ömsesidig förening med vännerna och genom dem med allmänheten.

Folk måste penetrera våra hjärtan på detta vis, för att förhindra att vi överger vår omtanke om dem. Det innebär sedan att vi blandats samman med dem som den övre nivån gentemot den lägre nivån.

[130627]

Från förberedelsen till den dagliga kabbalalektionen, 2014.03.18
videoikon WMV | ljudikon MP3