Spöket som arrangerar stolar

Det finns ett antal kontroller på vägen som är helt fria från materiella tecken genom vilka det är möjligt att bedöma om du utvecklas framåt eller inte. Det första testet är om du strävar efter att uppleva dig i mitten av gruppen. Inte i centrum för allas uppmärksamhet där du presenterar dig själv som den viktigaste, utan i mitten av de gemensamma förhoppningarna, i centrum av enigheten, givandet och det ömsesidiga intresset, i själva grunden, ”på ena benet”, det vill säga på pelaren på vilken enhet vilar: ”Vad är förhatligt för dig själv, gör inte mot en annan.”

Först av allt, stör inte andra! Det vill säga, begränsa dig till tillståndet ”tzimtzum alef”, som om du inte existerar, eller använd din önskan att njuta så att det blir en plats för andra bredvid dig, och du själv inte kommer att uppta någon plats alls, och förvandlas till en nolla, som ett spöke. Du ger bara plats åt andra, som en chef, ordnar stolar och ser till så att alla har en plats. Detta kallas, ”Vad är förhatligt för dig själv, gör inte mot en annan.”

Det vill säga att inte ta någon plats alls, utan ge den till alla vänner. Detta är det första villkoret, och det är därför det kallas ”stående på ett ben.” Sannerligen måste man stå på denna princip, och olika handlingar kan ske över den, men som en följd av den. Det är därför, om du lyckas uppnå denna känsla av att stiga upp på morgonen eller före varje handling, som detta innebär att du avancerar i rätt riktning.

[118621]

Från förberedelsen till den dagliga kabbalalektionen, 2013.10.16
videoikon WMV | ljudikon MP3