Sitt inte sysslolös

Det är tydligt att en människa inte kan göra någonting för Skaparen. Han gör det utav rädsla för ett straff eller hoppet om ett pris, men han gör det alltid till sin fördel. Så fort saker börjar gå bra för honom, glömmer han bort Skaparen. Vi ser att en person oftast vänder sig till Skaparen när han mår dåligt och inte kan klara av någonting. Minuten som han ser att han kan klara sig själv utan Skaparen, lämnar han Honom. Vi, däremot, tar åtgärder för att komma närmare till Skaparen och vill också ändra vår avsikt, eller i alla fall göra en insats att ändra avsikten.

Det finns människor som redan tror att de har den rätta avsikten av för att ge och att de kan enas med Skaparen genom meditation. Men poängen är att det är omöjligt att styra avsikten för att ge eller ens vilja nå avsikten för att ge om du inte utför en handling. En avsikt utan en handling är en så kallad “demon”, en själ som inte är äkta.

Hur som helst, om vi arbetar med vår begäran att ändra vår avsikt och att skapa den första korrekta delen av vår själ, så händer det. Detta är varför vi är här i åtgärdernas värld. Vi behöver bara framföra den rätta åtgärden, korrektheten är självklar, och avsikterna blir rättade av sig själv till den grad som alla vill rätta till dem. Huvudsaken är att inte sitta sysslolös.

[118116]

Från den första delen av den dagliga kabbalalektionen, 2013.10.08, Rabashs skrifter
videoikon WMV | ljudikon MP3
Föregående: Nästa: