En kulle av gyllene sand

Dr. Michael LaitmanFråga:  Vad bör jag göra om majoriteten av vännerna i min tia är mycket svaga och drar mig neråt?

Svar: Man måste kämpa och försöka att dra dem efter sig. Men även att be om hjälp så att det inom denna tia kommer att finnas några starka vänner, som dig själv. Men det är förbjudet att lämna de svagare efter sig. Du måste stärka dem. Det är korrigeringen.

Korrigeringen är sådan att alla blir lika och förenade, och inte att ett fåtal utomordentliga vänner blir utvalda och resten struntar man i.

Om man byter från en tia till en annan, en starkare grupp, och lyckas där, och de andra faller ännu djupare utan en, då är det inte en korrigering, utan en korrumpering. Vi närmar oss den allmänna korrigeringen av hela världen, därför måste vi även växa på bredden, och inte bara på höjden, för att på detta sätt nå större framgång.

Vi tror att vi bara måste stiga upp för stegen, men stigandet upp längs stegens pinnar beror på utbreddheten. Denna stege växte i form av en kon, som sandkullar som barn bygger. Om du vill att din kulle ska vara hög, måste du bredda dess bas. På samma sätt byggs vår utveckling uppåt. Det kan inte vara på något annat sätt. Det är tvingande.

[109812]

Från den första delen av den dagliga kabbalalektionen, 2013.06.06, Rabashs skrifter
videoikon WMV | ljudikon MP3