Punkten mellan hat och kärlek

Dr. Michael LaitmanBaal HaSulam, brev 11: ”Och jag ber er att göra ert yttersta för att stärka kärleken till vänner och tänka på sätt att öka kärleken till vänner, och att ta bort passionen för kroppslig njutning, eftersom detta är orsaken till hat. Och bland dem av er som bringar belåtenhet till Skaparen kan det inte finnas något hat, utan bara större medkänsla och kärlek mellan er, det är mycket enkelt.

Och ni bör från och med nu lyssna till mina ord, eftersom era liv beror på det.”

Fråga: Hur bör vi korrigera vår attityd till de vänner som väcker hat i oss?

Svar: Ni bör älska de vänner ni nu hatar, det är allt. Ni måste nå ett tillstånd där de blir viktiga för er, kära, de närmaste och mest åtrådda. Men samtidigt bör hatet mot dem behållas.

Hatet förblir nedan, och ni måste hela tiden sörja för att korrigera det och ovan det bygga kärlek. Det är så här andlig spänning definieras. Ni upptäcker andligheten i punkten mellan hat och kärlek, mellan dessa två krafter!

Det finns inte bara kärlek eller hat. Både kärlek och hat kommer från Ljuset som lyser upp antingen på det ena eller det andra sättet, men du kommer mellan dessa två känslor att finna dig i vidhäftelse vid Skaparen.

[100006]

Från den första delen av den dagliga kabbalalektionen, 2013.02.03, Baal HaSulams skrifter
videoikon WMV | ljudikon MP3