Principen som svarar på alla frågor

Dr. Michael LaitmanVi måste konstant fokusera på faktumet att ”Det finns ingen annan än han” – bara på det ämnet för det finns inget annat. Alla andra ämnen behövs för att stödja det och identifiera olika individuella tillstånd.

Dessutom tränger jag in i detta ämne för att Skaparen producerar alla känslor inom mig. Nu talar han till mig genom min lärare, som är hans kanal, och inget mer. Allting omkring mig är en manifestation av Skaparen inom mig; jag själv är hans avbild och måste reagera på det som händer i enlighet med detta.

Ju mer man förstår och vet det unika med detta, och inte tappar kontakten med vännerna, från världen, eller från något, desto mer kommer man att känna det i verkligheten.

Detta är naturens enda kraft som manifesterar sig så för oss. Varje dag ökar avslöjandet av dess integralitet, dess inre förening. Naturen är integral, och vi ska inte störa detta. Tvärtom måste vi anpassa oss själva till den. Detta är varför kabbala säger att vi måste agera i den externa världen: att förse alla med en normalt och sund konsumtion, och att i allmänhet bry sig om detta. Allt annat är bara att söka enighet, och genom enighet till den enda.

Så, alla ändringar som du vill se, kan du bara komma till genom detta ämne Skaparens unikhet. Det bestämmer allt: varför vi ska vara förenade, varför vi ska reagera på detta sätt och inte ett annat etc. Man kommer alltid till korrekt svar genom det.

Från kongressen i Novosibirsk, 2012.12.08, Lektion 3
videoikon WMV | ljudikon MP3