Lagra bränsle för en regnig dag

Dr. Michael LaitmanEnda sättet att överleva en nedgång är att förbereda sig i förväg. Om nedgången redan har börjat finns det inget som kan begäras av oss, för vad kan man kräva av de döda? Som det står skrivet, ”de döda är fria”.

Du får enbart frågan varför du inte har förberett dig för denna situation. Du måste fylla alla reservoarer och ladda alla batterier. När en nedgång kommer, finns det inget vi kan göra.

Det är som faser i omväxlande strömmar som ändrar sig som vågor, en gång upp och en gång ner, och en part är fylld på bekostnad av den andra parten. Ena stunden är kärlen uppenbarade, och andra stunden är ljuset uppenbarat.

Det är en utmärkt situation eftersom Skaparen har tagit vårt ego och hjälpt oss. Det står skrivet att Skaparen skapade den onda böjelsen, men du måste beklaga dig att den är ond, så att Han tar den ifrån dig.

Så, kom igen; agera nu! Trots allt kan du inte ta det minsta steg utan det, inte ens lyfta ett finger. Om ditt ego skulle tas ifrån dig, skulle du ligga som ett lik okapabel att röra dig.

Så, var kan du hitta kraften? Varför frågar du inte efter den, och varför kommer den inte? Det är för att du inte förberett dig för såna dagar i förväg.

Om tidningarna skriver att det kan bli brist på mat, så lagrar alla upp med tre månaders tillgång till mat hemma. Så, varför tänker vi inte på att fylla energi i förväg ifall det blir en nedgång? Det är precis så här vi måste agera i enighet med förnuftig, sund logik, men det är svårt för oss att göra detta för det följer vägen för korrektion.

Det finns folk som gläds åt det faktum att de fallit så lågt och tänker att de genom sitt lidande kommer uppnå något, men det är fullständig lögn. Vi avancerar enbart genom ansträngning, arbete, och inte när vi har blivit kastade ner i ett träsk och förnöjsamt sjunker ner i det.

Så, varje ögonblick någon försenar sitt uppstigande är en synd. Hur kan man stiga? Anta att du börjar sjunga en munter låt framför allihop. Medan du sjunger, vaknar alla upp, och sedan måste de konstant försöka lagra energin, allas styrka, kraften av enighet, men inte från det faktum att jag vaknar upp av mig själv.

Om du tänker ”Vad bra det är att jag vaknade upp nu och vad bra jag mår” kommer du falla omedelbart. Men om du tänker ”Vad bra det är att vi alla har vaknat upp mot givandet, mot Skaparen” kommer det kvarstå. Då kommer du påbörja nästa nivån, nästa tillstånd.

Kraften som kan leda oss till frälsning är växande, och lagras i det allmänna begäret. Ingen av oss har kärl att lagra energi.

Nu när du klarat av att känna ett uppvaknande, åtminstone ett fysiskt, tänk på att bry dig om vännerna och låt dem inte få ett fall. Allihop bör bry sig om de andra. På så vis behöver ingen tänka på sig själv.

Skammen måste brinna i mig för att jag inte bryr mig om gruppen. Detta innebär att jag sviker dem. Det är härifrån känslan av ansvar kommer och den ömsesidiga garantin härstammar från. Jag behöver bara tänka på hur jag ska förse gruppen med allt den behöver, som om den var min bebis och jag enbart sörjer för dess välmående, så att den fortsätter att stiga och växa.

Från den dagliga kabbalalektionen 2012.09.24, Studiet av de tio sfirot
videoikon MP4 | ljudikon  MP3