Om han slår mig, så älskar han mig

Dr. Michael LaitmanFråga: Jag känner att jag kan hålla kvar tanken att allt kommer från Skaparen. Vad jag inte kan förstå är hur man ska acceptera störningarna som orsakar mig smärta med kärlek? Jag kan inte förstå att de är bra för mig med mitt sinne. Men hur kan jag lägga till kärlek till detta? Var är denna kärlek?

Svar: Du fullföljer inte handlingen, därav känner du inte kärleken. Du förstår att störningarna förmodligen kommer från Skaparen, och det är bevisligen gott. Du vet att du inte kan fly från störningarna, så du accepterar dem. Du avslutar inte allt med kärlek. Du går inte igenom störningarna med gruppen och gör det till dess motsats, så att du därigenom uppfattar störningarna som ett uttryck av kärlek.

Det är som när föräldrar straffar ett barn, barnet måste förstå att de gör det utav kärlek till honom. De straffar inte honom, utan hans ego. De vill till och med uppfostra sitt barn ovan barnets ego. När man delar sig själv i två, ”det är mitt ego och det är jag”, och inser att störningarna kommer som motsats till egot, då blir ens ”jag” mer draget till Skaparen och känner kärlek.

Tänk dig att du är ett smart barn som förstår; ”Mina föräldrar måste straffa mig för att hindra mig från att vara olydig, de straffar inte mig utan ger mig möjlighet att stiga över mitt ego”.

Kommentar: När jag var ett barn hade jag ingen aning om att någon relaterade till mig med kärlek. Allt jag såg var straffandet.

Svar: Men bli smartare då! Du behöver växa upp, när allt kommer omkring!

Du måste nå en nivå där du uppfattar de största problemen och svårigheterna som enorm vänlighet och kärlek. Jag menar allvar. Allting handlar om din uppfattning! Vi existerar i ett fält av en oändlig källa av gott ljus. Inget existerar i världen förutom det. Bara  oändlig kärlek och godhet! Men vår uppfattning är fel, och som ett resultat upplever vi en motsatt känsla. Om du rekonstruerar dig själv och låter din förståelse växa, så kommer du istället för hat känna kärlek, istället för ondska känner du godhet, och istället för lidande, glädje.

Från den tredje lektionen under Vilniuskongressen 2012.03.24,
videoikon WMVljudikon MP3
Föregående: Nästa: