Är du redo att ge

Dr. Michael LaitmanTill slut avslöjar vi kärlek på vår andliga väg. Ett uttryck av kärlek är givande.

Om jag upptäcker kärlek till mig själv, då upplever jag hat mot de andra. Jag letar efter ett tillfälle att tillgodose mig själv överallt, det spelar ingen roll till vilket pris. Jag tar andra i beräkning bara när det är nödvändigt. Så, vi börjar med att älska oss själva och att hata andra.

Sedan börjar jag arbeta i gruppen, studera, bli involverad i disseminering, och därav attrahera det omformande ljuset. Enbart det ändrar och förbättrar mig. Gång på gång förändras jag tills jag plötsligt börjar känna respekt för givandets egenskap.

Då måste jag relatera denna egenskap till gruppen med vänner för den realiseras mellan dem. Detta är redan nästa steg: Här behöver jag arbeta mot min egoism. Nu är det inte tillräckligt att bli inspirerad av det övre ljuset. Ja, jag skulle vilja ge, och detta är underbart, det ger bränsle och höjer upp, men om du verkligen vill ha det, försök att visa det i gruppen, i dina relationer med vännerna.

”Ja, jag är redo! Jag ha redan en god attityd mot dem!”

”Verkligen? Låt oss se. Först av allt, hur ofta glömmer du av dem?”

I själva verket, i det vardagliga livet, om jag älskar någon, så tänker jag på honom eller henne hela tiden. En mor glömmer inte av sin bebis: Den befinner sig hela tiden i hennes tankar och känslor. Så här kan du kontrollera dig: Hur många gånger per dag bryr du dig om gruppen och deras enighet? Hur ofta vill du känna kontakt med dem till följd av att avslöja det omformande ljuset och begäret att älska?

Kom ihåg, du behöver sätta ihop alla dessa delar: begäret efter kärlek och gruppen.

Från den 4 delen av den dagliga kabbalalektionen, 2012.02.09, “Introduktion till studiet av de tio sfirot
videoikon WMV | ljudikon MP3