Var envis som ett barn

Dr. Michael LaitmanFråga: Jag känner att Skaparen konstant presenterar olika möjligheter, men jag använder inte en enda av dem. Vad ska jag göra?

Svar: Viktigast av allt är att inte ge upp. Försök alltid göra någonting för att vara säker på att du inte kan. Den enda saken som beror på mig är att försöka, men slutresultatet är inte upp till mig.  Som svar visar Skaparen att jag misslyckats. Då försöker jag igen och återigen misslyckas jag. Men detta besvärar mig inte; som ett ihärdigt barn fortsätter jag att försöka. Ett barn kan försöka tusen gånger att göra någonting han inte kan men han ger inte upp. Lär hur du uppträder från ett barn. Den enda skillnaden är att ett barns handlingar drivs av naturen medan vi måste tillföra vår egen ansträgning.

Mitt enda bekymmer skall vara att göra allt under de rådande omständigheterna. Det kallas för att vara Skaparens slav; Jag ber inte om något förutom möjligheten att göra något. Detta är den minimala andliga nivån. Om du uppnår detta mål blir det början på ditt andliga liv, det lilla tillståndet (katnut). Om du gör något och förväntar dig belöning, då avviker du klart från den korrekta vägen.