Komprimering av mänskligheten

Åsikt: (Mikhail Muntyan, Professor, Vice direktör för Center for Strategic Studies, medlem Academy of Information på FN, från perspektivy.info): ”Den förvånansvärt snabba förändringen har skapat en känsla av ”komprimering” av världen och en tro på det sanna beroendeförhållande som råder mellan nationer och folk, samt ett växande kollektivt ansvar för ödet för mänskligheten som är mitt uppe i den mest akuta miljökris vår jord har upplevt.

Världen rör sig mot ökad integrering. Frågan är om vi först ska genomgå ett slags utjämnande för att sedan nå enighet, eller vice versa. Ryska forskare utvecklar egna koncept rörande hållbar utveckling och anknyter till Vernadskys idé om en medvetandesfär (noosfären, en biosfär som påverkas av mänskligt medvetande). Kommer mänskligheten att kunna komma över sin egoism och sin aggressivitet och därmed skapa ett nytt samhälle?

Föregående: Nästa: