Håll med och det kommer att avslöjas

Dr. Michael LaitmanFråga: Hur kan jag personligen påverka processen av framträdandet av världarna?

Svar: Du befinner dig redan i världen av evighet, och du behöver bara upptäcka dig själv i den. Vi existerar allihopa inuti cirkeln av världen av evigheten – allihopa! Vi existerar automatiskt i detta system i ett idealistisk tillstånd. Precis nu befinner vi oss också i världen av evighet i ett fullständigt korrigerat tillstånd, men inte i relation till oss. Denna nivå av absolut givande, kärlek, och full interaktion med människor och personer som är totalt motsatta oss.

Det avslöjas gradvis för oss upp till den nivå vi är kapabla att tolerera det. Det är den mest motstötande, hatiska, och vidriga nivå som jag kan föreställa mig. Och det är varför det avslöjas för mig till den grad som jag potentiellt går med på det i förväg.

I Baal haSulams ”Fred i världen”, ”Friheten”, så väl som andra artiklar som vi studerar, står det att vi är ihopsatta som hjul i en och samma mekanism, där vi alla är fastlåsta i varandra, sammanlänkade på ett idealiskt vis. Vi är så tätt ihopsatta att den minsta av rörelser på ett av hjulet får hela systemet att röra på sig. Alla är beroende av varandra, och alla måste röra sig harmoniskt.

Agree With It And It Will Be Revealed1
Vi är alla så olika, och vi existerar i denna bild (se boxen i diagrammet nedanför). Denna bild kan vara två- eller tredimensionell, den kan vara vad som helst. Inuti är vi lika tätt länkade som i en Rubiks Kub: Var och en av oss består av 613 begär, tillsammans med alla andra, där varje individ också består av 613 begär. Med andra ord ,vi är totalt ”ihopsatta med varandra”.

Agree With It And It Will Be Revealed2

Men tacksamt nog har denna bild inte avslöjats för oss för vi är oförmögna att kunna tolerera det. Men likväl existerar vi i den, och vi utför automatiskt alla våra handlingar, inklusive de nuvarande. Och alla dessa handlingar är rättfärdiga. I själva verket är allt vi gör att ge till varandra. Men vi ser det inte. Istället ser vi en motsatt bild, den vi vill se.

Kabbala får oss att gradvis avslöja vår ideala status så att den bilden börjar att leva inuti mig, så att jag vill att den ska leva i mig. Och då avslöjas den.

Det finns ingenting nytt i världen. Bara en nivå som från början skapades av Skaparen och där du existerar från första början börjar uppenbara sig. Detta är anledningen till att hela vår visdom handlar om att uppenbara skaparen, hela detta system, och inget mer än det. Allt som krävs av oss är att vilja få det som existerar att avslöja sig. Men vi måste ändra oss själva så att vi håller med om denna bild för att vilja ha den och för att uppenbara den. Detta är vårt jobb.