Amalek, en slug fiende

Dr. Michael LaitmanFör en människa som strävar efter andligheten finns ingen större fiende än Amalek. När Amalek tar kontrollen blir vi trötta, förvirrade och förlorar det andliga arbetets vikt ur sikte. Han tar bort vår vilja att anstränga oss för att uppenbara Skaparen och bli som Honom. Vi börjar hitta många anledningar för varför det inte är värt det, och detta kallas kraften Amalek.

Han kommer till oss som en uppenbar och tydlig fiende, utan han smyger obemärkt upp och inplantar en känsla av trötthet, lathet, som får andligheten att verka oviktig. Du kan göra tusen olika saker istället för en mycket viktig, specifik, och ordentligt definierad handling som kommer att föra dig till målet. Du är beredd att göra vad som helst förutom det! Detta kallas Amalek.

Han visar sig inte som en anfallare och en förhatad fiende som du vet att du måste förgöra.

Från den första delen av den dagliga kabbalalektionen, 2011.09.02, Rabashs artikel