Att arbeta med hinder

Dr. Michael LaitmanFråga: Hur ska vi arbeta med hinder och störningar?

Svar: Störningarna är precis det som hjälper oss att belysa vårt tillstånd och stärka förbindelsen mellan oss ytterligare. Ett hinder visar dig den plats där du ännu inte har fullbordat ditt arbete. Egentligen kommer den för att hjälpa dig. Vi kan bara kalla det ett hinder eller något som stör, men i själva verket är det uppenbarelsen av en defekt som du nu har förmågan att korrigera.

Slutligen uppenbaras allt, steg för steg. Det finns många fler hinder som kommer att uppenbaras längs vägen. Men för närvarande är det detta du har fått. Och du ska inte betrakta det som något störande eller försöka fly från det. Bara acceptera det på rätt sätt.

Du behöver inte sjunka ner i det eller hållas tillbaka av det. Du måste omedelbart försöka övervinna det: Res dig över det och absorbera det, och på så vis fortsätta över och förbi det.

Jag gör mig inte av med det och jag låtsas heller inte som om det inte finns. Jag försöker inte hitta på olika trix för att försöka ignorera det. Jag accepterar det så att jag, över det, ska kunna stärka min förbindelse med andra och med Skaparen ännu mer.

Till exempel, låt oss anta att jag upptäcker vissa obehagliga egenskaper i dig. Fram tills nu var vi vänner, men nu är det något med dig som jag inte tycker om längre. Men jag måste acceptera det med tro över förnuftet, det vill säga förstå att jag ser brister i dig på grund av min egna ofullkomlighet. Och jag måste vilja stå i förbindelse med dig oavsett detta, som om du vore en ängel. När allt kommer omkring är det ju faktiskt mig själv jag får se i alla de defekter jag ser i andra, precis som i en spegel.

Men kom ihåg att allt detta tillhör vårt inre arbete och inte de yrkesmässiga färdigheter som behövs i spridningsarbete.

Från den 1:a delen av den dagliga kabbalalektionen 2011.07.28, Shamati