Den unika kraften i kabbalakonvents

Dr. Michael LaitmanFråga: Tjänar kabbalakonvents som ett slutgiltigt resultat av vårt praktiska arbete? Vad har du att säga om det kommande konventet i Nordamerika?

Svar: Min attityd till den typen samlingar är väldigt positiv, och jag tycker de bereder en möjlighet till stort framåtskridande. Jag ser hur jag efter varje konvent blir bättre och bättre på att ge enklare förklaringar som är lättare för folk att ta till sig. De börjar förstå mig bättre, och vi kommer varandra närmare.

Varje sådant möte är ett steg uppåt. Ett besök på ett kabbalakonvent är värt en månad av dagliga studier. Det ger en person interna och externa intryck och många positiva resultat. Vi organiserar en kongress i Nordamerika en gång om året, så låt inte detta tillfälle gå er förbi.

Om du har möjlighet, men det verkar som om du inte har tillräckligt med tid eller pengar, då är detta hinder som avsiktligt lagts ut framför dig. Du borde granska dig själv uppriktigt, vara medveten om att du står inför ett outgrundligt beslut. En människa som får en sådan här möjlighet en gång om året och inte åker kommer att förlora en hel del eftersom hon förlorar bandet till denna vägen på så vis.

Självklart kan det finnas sakliga anledningar som hindrar en person ifrån att komma, om du till exempel sitter i fängelse. Men, om man kan, men det är svårt, så är det ingen ursäkt. Detta är ett test ifrån Ovan, och man borde kliva över hindren placerade i ens väg.

Många grupper och individer kommer samlas. Det är en mycket annorlunda kraft, och vi sammansluter till hela världen därifrån. Jag kommer göra mitt bästa för att skicka en intern laddning till folket som kommer att vara så nära framför mig för tillfället. Folk behåller känslan av det senare, efter eventet, till skillnad från dem som kunde komma men inte gjorde så.

Förmodligen gör det inte så stor skillnad hur mycket man studerar från dag till dag, om det är i en virtuell grupp eller i en fysisk. Det beror på personen och förhållandena i gruppen. Men varken en fysisk eller virtuell grupp kan ersätta en gemensam samling så som ett konvent där hundra eller tusen personer samlas tillsammans för att förenas.

Det finns dem som av olika anledningar har lämnat en grupp, men ett konvent är något annat, och alla borde ta sig dit utan att göra några beräkningar gällande attityderna inom gruppen eller om vad som. Du bara kommer för att ena dig med världskärlet och stiga till det nästa andliga steget genom detta.

Från den första delen av den dagliga kabbala lektionen 3/4/2011, Skrifter av Rabash
videoikonVideo ljudikonMp3

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.