Den andliga kärlekstriangeln

Dr. Michael LaitmanFråga: Vad innebär det att engagera sig, att sätta in mig själv i gruppen?

Svar: Å ena sidan känner vännerna och jag mig lika i förhållande till Skaparen, eftersom vi önskar att uppnå Honom lika mycket. Medan vi själva är splittrade av hat. I detta fall, hur alla behandlar alla andra är hur en person behandlar gruppen. Och för att delta i gruppen, måste man förvandla hat till kärlek.

The Spiritual Love Triangle

Gruppen definieras utifrån två parametrar:

1. Den består av de vänner som längtar efter att känna Skaparen som  jag,  men
2. Jag hatar dem.

Om båda dessa villkor är uppfyllda, då ligger vägen till andligheten framför mig. Trots allt, hur kan denna triangel finnas: De söker andlighet, men jag hatar dem, och i så fall, hur är det möjligt för mig att också längta efter Skaparen? Och om jag värkligen längtar efter Honom, hur kan jag hata dem i första hand?

Från den fjärde delen av den dagliga kabbalalektionen 2011.02.06, Den kabbalistiska visdomens essens
videoikon Video | ljudikon MP3

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.