Om hjärtat inte öppnar sig

Dr. Michael LaitmanFråga: Hur bör jag arbeta med tro över förnuftet om mitt hjärta inte öppnar sig?

Svar: Du måste ha tålamod. Det är ett tungt jobb vi gör i det egyptiska slaveriet, när vi hela tiden bygger nya ”pyramider” genom att anstränga oss maximalt tills hjärtat plötsligt börja känna. Och i detta arbete hjälper spridandet av kabbala enormt mycket; det gagnar människan själv. Ju mer man investerar i de andra, även om motiven är diametralt motsatta, desto snabbare börjar man känna hur ens hjärta vecklar ut sig.

Jag ser detta på människor som anstränger sig väldigt mycket med att studera, men inte ger sig in i dissemineringen av kabbala. Det är inte tillräckligt att bara studera och stanna i gruppen: hjärtat öppnar sig inte! Alla måste hitta ett speciellt jobb för sig själv, det spelar ingen roll hur litet, för att göra det till någonting man hela tiden bryr sig om, så att man vet: Det är det här jag skänker till andra människor; genom mig sprids denna visdom.

Det här är ett magiskt instrument, vilket jag har erfarenhet av: En människa som engagerar sig i disseminering utvecklas mycket fortare. Därför rekommenderar jag det för alla.

Från den fjärde delen av den dagliga kabbalalektionen 2010.12.02, Rabashs skrifter
videoikon WMVljudikon MP3

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.