Låt det Övre Ljuset vara din Lärare

Dr. Michael LaitmanVarför ska vi behandla varandra fint? Vi bör göra det bara för att uppnå enhet med Skaparen. Varför kommer jag till gruppen? Det är bara av hänsyn till Skaparen.

Om jag har andra skäl, då är jag likadan som kommunisterna i Ryssland som byggde framtidens samhälle för sin egen skull. Det är därför de fortfarande får dra konsekvenserna av det än i dag. Det enda sättet att rätta till dem är genom ”eld med eld”, vilket betyder med rätt typ av kommunism – kabbala.

Skaparen måste vara vårt mål! Annars finns det hemska stormar som väntar oss. Ett exempel på detta är Ryssland, som investerade gigantiska ansträngningar, medel och pengar, och gjorde det till ett diskussionsämne överallt: i radio och TV, i daghem, skolor, sånger, pjäser, och allt annat som folk gjorde. Allt kallade människor att göra bara en sak: Låt oss enas och vara vänner!

Men titta vad som hände. Man godkände inte något av det, och allt vände sig genast till egoism, även om det verkade som en god, värdig utbildning som lärde alla: Låt oss leva i fred, alla tillsammans som en familj.

Om Skaparen inte står i spetsen för allt, som källan till Ljuset som förändrar människan, vad har tomma ord för användning? De matchar inte riktiga fakta!

Som ett resultat blir det nödvändigt för människan att följa dem med tvång genom straff, förtryck och våld. Vi måste dra slutsatser av detta om vad som är rätt utbildning och hur det gäller ner till minsta detalj.

Det enda sättet att utbilda någon är genom exempel. Och du visar inte bara ett personligt exempel, för om ett barn lär sig hur man beter sig som du gör, kommer detta inte att vara en inre korrigering, han kommer helt enkelt härma dig. I morgon kommer han att se ett dåligt exempel och kommer att kopiera det också.

Å andra sidan, om han har korrigerat sig själv och förstått det, då är han redan skyddad till denna nivå.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.