Lycka multiplicerat

Dr. Michael LaitmanFråga: Vad är skillnaden mellan personlig glädje och glädjen i många?

Svar: Glädjen i många är positiv, välgörande, och lätt att uppnå. Vi talar naturligtvis om andlig glädje, som finns ovan tid, som ökar i njutning, och som inte försvinner.

Glädjen i många uppstår när jag fyller alla andra, och var och en av dem fyller de andra och mig. På detta sätt intensifierar vi vår fullbordan och glädje inom varje person. Jag njuter i glädjen i andra, de njuter av min glädje, och, tillsammans multiplicerar vi vår inspiration och når ett Ljus som är 620 gånger mer kraftfull än Ljuset i början av skapelsen. Vi kan ta emot allt detta och njuta av det i vår värld.

Tack vare en händelse som konventionen uppenbarar vi i förbindelsen mellan oss ett sådant Ljus, sådan andlig kraft, och glädje att vi når nivån av oändlighet! Och man måste uppenbara detta under sin livstid.

Från Kabbalah for Beginners, “Happiness” 2010-10-28

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.