En mycket viktig varning!

Dr. Michael LaitmanJag vill varna er att alla kabbalistiska texter bör ses endast i deras inre mening. De diskuterar inte den kroppsliga världen, utan korrigeringen av människans begär.

Begäret att ta emot är uppdelat i ”Isra-El” (direkt till Skaparen) och ”världens nationer” (begär som inte är riktade till Skaparen). Sådana begär finns i var och en av oss: vissa (för tillfället, endast ”punkten i hjärtat”) är riktade till syftet med skapelsen, medan andra (kallade ”världens nationer”) inte är riktade att uppnå detta mål.

”Exil” är exil från Ljuset, från den andliga världen, det vill säga från skänkandets egenskap. ”Inlösen” är uppkomsten av kraften att skänka, att enas med de andra, att älska, inom mig. ”Skaparen” eller ”Ljus” är egenskapen av kärlek och skänkande.

Detta är det enda sättet att se på alla kabbalistiska texter: endast inom sig själv och enbart för korrigeringen av jaget. Annars kommer du att drunkna i kroppsliga bilder (avgudadyrkan) och börjar odla nya religioner baserade på kabbala.

Från den fjärde delen av den dagliga kabbalalektionen 2010-11-02, “Exile and Redemption”

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.