Ansvar är alltid personligt

Dr. Michael LaitmanFråga: Hur vet jag när jag börjar känna systemet? Vilka är de första sensationer som en person upplever?

Svar: Ansvar! Precis som det är i familjen börjar jag känna att det finns ett visst system som jag måste ta ansvar för. Det är ingen tillfällighet att en familj är etablerad i den kroppsliga världen och en person måste ta detta ansvar på allvar. Familjen är grunden för samhället, livet.

I vårt fall måste vi känna som om vi är i en ”andlig familj” där vi alla måste nå likhet med den Övre. I enlighet med naturen och lagen om rot och gren, måste vi uppfylla villkoret för ömsesidig garanti och genomföra den först i gruppen och sedan i hela världen.

Hela världen, som Baal HaSulam beskriver, är en familj, och naturen kommer att tvinga oss att lära oss denna lag.

Från den dagliga kabbalalektionen 2010-10-15, “Arvut”

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.