Vad är en tanke?

Dr. Michael LaitmanFråga: Vad är en tanke?

Svar: En tanke är medvetenheten om vad jag känner, vad skälen, syftena, och konsekvenserna av min känsla är. En tanke är det som finns inuti begäret, i sensationen inom begäret. En tanke utan ett begär är en filosofi; den är grundlös. Det finns materia och formen som materien tar. Det finns en uppfattning om formen och tanken om ”varför materien känns så här.”

Fråga: Måste vi alla vara ”som en man i en åsikt eller tanke”?

Svar: Vi måste nå ett tillstånd där våra begär blir ömsesidiga, gemensamma, och integrerade så det inte finns någon skillnad i våra tankar, begär, och Ljusen som genomsyrar genom oss som ett Ljus. Alla kommer dock samtidigt att känna sina separata liv, precis som ett organ inuti en kropp: Ett hjärta fungerar annorlunda än lungorna, men de delar ett gemensamt liv inuti en kropp, över intrycken och sensationerna av varje organ. Och detta högre liv som de alla lever kallas Elokut (ett andligt liv).

Varje organ har ett separat liv som deltar inom kroppens allmänna system, och det finns även det ömsesidiga liv av hela kroppen. Allt är sammankopplat, och ingenting tar ut den andra, ingenting försvinner, inte hat eller kärlek, eftersom ingenting försvinner i andlighet.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.