Avund i gruppen

Dr. Michael LaitmanFråga: Hur använder vi avund i gruppen på rätt sätt?

Svar: Avund och ambition är mycket kraftfulla verktyg. Avund förstorar nedstigning och uppstigning. Ju större det är, desto bättre eller sämre ser vännerna ut i mina ögon. Som resultat hjälper denna ”förstärkare” mig att avancera, eftersom utan avund kommer jag inte se något bra i vännerna.

I så fall, på vilken sida spelar avund? Är det för egoism eller emot? Det beror på hur jag använder den. Det är i min makt att tilldela den en vektor som söker de nödvändiga kvaliteterna. Om jag upphöjer vännerna i mina ögon till samma nivå som den slutliga korrigeringen, då avundas jag dem i samma grad. I detta fall driver avund mig framåt, efter dem.

Från den fjärde delen av den dagliga kabbalalektionen 2010-10-10, “The Matter of Above Reason”

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.