Seger över dödsängeln

Alla vet att det materiella livet slutar med döden. Kan vi verkligen bli odödliga? Naturligtvis inte, varje biologisk kropp kommer att dö, det är en naturlag.

Men det finns en ”frihet från dödsängeln”, där döden är vår egoisms makt som dödar oss och för ett ögonblick stänger in oss  i en smal och trång kapsel, den här världen. Det kallas för döden, och vi kan inte gå över det.

Det vill säga, att vi gör inte vår biologiska kropp evig, men under dess tid får vi ett till liv, som går över den verkligheten, ett andligt liv. Och då, i det andliga livet, ska vi kunna leva precis som nu, bara i ytterligare en dimension. Och när den biologiska kroppen dör kommer vi då att fortsätta leva i samma förnimmelse av det eviga andliga livet. Det är vad som livet i skänkande kan – att segra över dödsängeln.

Från den dagliga kabbalalektionen 2010.10.08

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.