Kabbalister om den kabbalistiska visdomens essens, del 18

Dr. Michael LaitmanDen kabbalistiska visdomen och filosofi

Alltsedan den dag jag upptäckte den kabbalistiska visdomen och tillägnade mig den, har jag dinstanserat mig från abstrakt filosofi [dess slutsatser och resonemang] och alla dess förgreningar, likt öst från väst. Allt jag hädanefter kommer att skriva kommer att vara från ett rent vetenskapligt perspektiv, med yttersta precision [i definitionerna baserade på praktiskt upprepbara experiment], och genom enkelt igenkännande av praktiska, användbara saker.
– Baal HaSulam, ”Kropp och själ”

Det är överflödigt att säga att vår generation redan erkänt att metafysisk filosofi inte innehåller något riktigt innehåll [baserat på praktiska experiment] på vilket det är värt att ägna sin tid. Därmed är det sannerligen förbjudet för var och en att ta krydda från deras ord [för att undersöka sig själv, världen, och deras syften och mål].
– Baal HaSulam, ”Kropp och själ”

Filosofin älskar att ägna sig själv åt Hans Essens och [skenbart] bevisa vilka regler som inte gäller Honom [baserat på negation]. Kabbalan har emellertid ingenting alls att göra med den, för hur kan det ouppnåeliga och oförnimmbara [det som inte har några praktiska experimentdata utan bara ens eget gissningsarbete] definieras?
– Baal HaSulam, ”Den kabbalistiska visdomen och filosofi”

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.