Att hitta perfektionens förlorade delar

Dr. Michael LaitmanVid en viss punkt kommer vi att börja känna hur stor del av texten som är förlorad på många ställen i Zohar. Som en kommentar på de fem moseböckerna beskriver Zohar hela verkligen: den gemensamma själens HBD-HGT-NHY, Malchut i Oändlighetens värld. Men originaltexten har dolts för oss och bara en liten del av den blev kvar. Uppenbarligen behöver vi inte mer för vår korrigering. De delar av Zohar som inte är relevanta för vår korrigering hänvisar mest troligt till de redan korrigerade delarna av systemet.

Av denna anledning kan man känna vissa utelämnanden och ofullständigheter i texten. Även om vi inte märker det riktigt än, kommer vi att börja känna det mer och mer. Vi kommer också att känna hur nyttiga dessa utelämnanden är. Själen som strävar efter korrektion söker perfektion. Därmed nästan bjuder de saknade delar själen känner in den att fästa sig vid de korrigerade själar som har korrigerat dessa delar. Det är därför vi saknar dem idag.

Detta borde få oss att förstå att vi existerar inom själarnas levande system, där några delar kompletterar de andra. De saknade delarna i Zohar bjuder in oss att ansluta oss till de själar som bär på dessa saknade uppenbarelser. Om vi förenas med dem, kommer vi därmed att komplettera alla själar.

Från den första delen av den dagliga kabbalalektionen 2010-06-14, om Zohar.
videoikon Video | ljudikon MP3

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.