Bara din fritid räknas i kabbala

freetimeTvå frågor jag har fått angående lämpliga studier i kabbala:

Fråga: Hur kan man lägga tillräckligt med tid på studier om man upptäcker kabbala i fyrtioårsåldern och ägnar det mesta av dagen till att arbeta och hålla ihop familjen, och den lilla fritid man har åt sin partner och sina barn? Det är mycket svårt nuförtiden att stanna upp och hitta endast några minuter till studier eller reflektion och arbetsveckan på fyrtio timmar tycks vara så svår att bli av med eller förändra.

Mitt svar: Det är inte en fråga om tid. Det enda som betyder något är din fritid och huruvida du helt och hållet ämnar den åt din din korrektion.

Fråga: Jag bor i Israel men pratar eller läser inte hebreiska än. Min vän som studerar i ett yeshiva sa till mig att om jag lär mig hebreiska kommer jag att ha många fler böcker att läsa om kabbala, som Rav Kook, Rav Nachman etc. Han sa efter ett samtal att det låter som att jag har ett bra grepp och att jag är i en bra position att lära mig hebreiska, men eftersom jag bara läser böcker som är översatta till engelska av Bnei Baruch står jag inför många alternativ, men är begränsad för att jag bara läser Rabash och Baal HaSulam.

Jag känner fullt ut att dessa böcker, du, och gruppen räcker för mig, men vad vet jag? Så min fråga är, kan jag komma så långt som krävs bara genom de böcker som är översatta till engelska, eller kommer jag att göra bättre och snabbare framsteg om jag läser böcker av Rav Kook och Rav Nachman också?

Mitt Svar: Det du läser nu är alldeles tillräckligt. Utöver det, titta även regelbundet på kabbalas tevekanal – Kanal 66. Därifrån kommer du få allt Ljus!

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.