Själen på datorskärmen

clip_image001En fråga jag fick: Hur kan jag stärka min kontakt med gruppen om jag bara ser dem på datorskärmen?

Mitt svar: Den här helgen kommer vi att ha en global kabbalakongress som arrangeras samtidigt på flera platser runt om i världen. På vissa platser kommer det att arrangeras möten med hundratals människor, och på andra platser – dussintals. Sammanlagt kommer tusentals människor över hela världen att delta, alla som har en önskan om att känna sig som ett!

Vi måste förstå att vi bara kan enas genom att foga samman våra punkter i hjärtat. Låt oss tillsammans delta i alla lektioner, måltider, seminarier och konserter. Men det viktigaste är våra tankar. Jag måste komma ihåg att jag är tillsammans med tusentals människor över hela världen som delar samma önskan som jag har. Tanke och önskan begränsas inte av fysiska avstånd. De är krafter som sprids med oändlig hastighet och är ostoppbara. Kraften i tanken och önskan är starkare än något annat i universum.

Därför, om vi försöker att samlas så kommer vi definitivt att framkalla förändringar inom oss, och jag hoppas verkligen att det ska ske. Idag är vår världsgrupp stark nog att hjälpa alla att ta språnget över ”väggen” och över till den andliga världen. Om vi försöker göra det tillsammans, då har vi alla möjligheter att få det att ske. Det beror på vår vilja att förena oss med andra, och förståelsen för att en person är oförmögen att skapa denna förbindelse ensam.

Vårt inre tillstånd är identisk med den på berget Sinai. Vi får ett villkor: Att enas som en man med ett hjärta. Men alla förstår att det är omöjligt! Vi står runt Sinai, (Sina betyder ”hat” på hebreiska). Ett berg av hat skiljer oss från varandra, det skiljer oss alla åt. Men vi som samlas vid foten av berget har ”punkten” i våra hjärtan, men har inte förmågan att göra någonting.

Det är därför som vi begär att Skaparen avslöjar sig för att ge oss Torah´n – Ljuset. Om jag kunde knyta an till andra på egen hand så skulle jag inte behöva Skaparen. Han skapade den onda böjelsen som är det onda jag avslöjar när jag står vid foten av berget. Vi finner att vi inte kan förenas sig trots vår stora vilja och förståelse för att det inte finns någon annan väg att gå, att detta är vår enda frälsning.

Härav följer att vi kräver Torah som ett medel för korrigering. Men detta är endast möjligt genom den Övre Kraften, som förenar oss till ett gemensamt andligt skepp, genom att samla ihop alla dess skilda delar.

Och sedan uppenbaras Skaparen för människan. Det som kallas ”Toran’s skänkande”, där Skaparen fungerar som ett vittne eller en garanti för våra ömsesidiga garantier. Det är just han som upprätthåller dessa ömsesidiga garantier, han är den kollektiva kraften av skänkandet som förenar oss samman.

Från den stunden fortsätter vi att bygga vårt gemensamma andliga fartyg (Kli) själva, och beger oss ut på en fyrtio år lång resa i öknen.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.