Att sprida Abrahams visdom

En fråga jag fick: Jag är student på ARI Learning Center och är en Muslim från Sudan, men just nu bor jag i USA. Jag har två frågor:

Beträffande Maaser: mitt folk i Sudan är i ett oerhört stort behov av tiondet från min inkomst och ibland mer än det. Kan dessa pengar som jag sänder till Sudan betraktas som Maaser?

Mitt svar: Ja.

Fortsättning på frågan: Jag sprider kabbala på ett arabiskt forum som besöks av tusentals människor varje dag. Merparten av medlemmarna och besökarna är arabiska muslimer och jag känner ett behov att skriva om metoden, och efter att de förstår den, berätta om kabbalans judiska ursprung. Nu nämner jag bara Abraham som upphovsmannen till kabbala. Är det OK?

Mitt svar: Ja, det är OK. Men det är ännu bättre om du diskuterar själens korrektion mer än historia, därför att det är vad Abraham förde vidare till oss.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.