Att minska klyftan mellan oss och Skaparen

Två frågor som jag fick beträffande vår relation till Skaparen och vår studier i kabbala:

Fråga: Jag studerar kabbala men känner just nu som om jag är väldigt långt borta från Skaparen. Det är som att vara på en plats där Han inte finns. Den känns tom och gör mig ledsen därför att jag vet att Han är där någonstans, men jag kan inte finna Honom. Är detta normalt?

Mitt svar: Det du känner är riktigt och därför är det normalt. Nu måste du förvandla denna öken till ”landet av mjölk och honung”. Du måste gå via öknen till Israels land, tillståndet där en person är ansluten till Skaparen.

Fråga: Jag var i ett konstigt tillstånd där jag skildes från allting i en vecka: lektionerna, gruppen, böckerna. Sedan kom jag tillbaka till dem med stor aptit att lära mer och vara tillsammans. Men nu är jag som bortkopplad igen. Kan du råda mig vad jag skall göra och kan detta ha någonting att göra med mina fysiska ambitioner och drömmar?

Mitt svar: Detta är en vanlig process och den kommer att fortsätta tills du förvärvar ett stort, permanent begär och kommer att känna Skaparen inom dig.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.