Vem kommer att bereda vägen till Skaparen

En fråga jag fick: Hur kan du se om en person är redo att studera kabbala, eller om det är för tidigt, eller till och med potentiellt skadligt för honom?

Mitt svar: En persons egna begär kommer att visa honom vägen, så som det är skrivet, ”Låt en person studera där som hans hjärta begär”. Därför lockar kabbala aldrig in folk; i själva verket knuffar den bort, för att avgöra om deras hjärtas begär är genuint.

Även när en person känner att han finner alla svaren i kabbala, så betyder det inte att han verkligen studerar kabbala. De flesta människorna kommer till våra studier utan att exakt förstå varför de har valt att komma, på samma sätt som människorna i vår värld vanligtvis lever efter devisen; ”det som sker, det sker”.

En sådan person deltar i studierna och lyckas också förvärva sig kunskap. Hur som helst, så är denna kunskap extern, därför att han inte strävar inombords efter att förändra sin inre form till att bli lik Skaparens. Och det gäller ca 99% av människorna som kommer för att studera kabbala. Medan de gör ett intensivt arbete med korrigering, så har bara ett begränsat antal ett bestående inre bekymmer beträffande frågan om målet – fokuseringen och verkställandet för att nå det.

Därför, även de som engagerar sig i kabbala med en fråga om meningen med livet förblir förankrade som andra i att möta det vanliga livets utmaningar. De kanske till och med slår sig till ro med religiös efterlevnad eller sekulära dogmer.

Oavsett vem som kommer för att studera kabbala, så måste vi förstå att begärspyramiden hos folk är strukturerad på detta sättet och därför är det tillräckligt att ha ett begränsat antal människor som uppnår förening med Skaparen. De kommer att bereda vägen till Honom för de andra.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.