Fly från egoismens slaveri

Allt vi gör i denna världen följer automatiskt våra egoistiska begär. Vi inser inte att allt vi gör, 24 timmar om dagen, endast tjänar vårt ego. Vi tror att vi njuter åtminstone en timma under dagen, men vi arbetar faktiskt för vår egoism hela tiden. Det sker omedvetet.

Det enda sättet att undkomma denna situation är att övertyga oss om att det viktigaste arbetet är det av andlig natur, att vår roll är att utveckla punkten i hjärtat, vilken vi fått från Ovan. Denna tanke måste hela tiden bankas in i våra huvuden och vi måste ständigt kontrollera huruvida våra handlingar leder oss mot detta mål.

Hur mycket du värdesätter målet kommer att avgöra vart du är på väg. Även om du inte klarar av att fullt ut nå målet, så försöker du åtminstone. Har du skapat den rätta miljön – ett stödsystem som ständigt påminner dig om vikten av det andliga målet? Om inte, så kommer ditt liv att ta slut utan att du har uppnått några resultat.

Att bara vara närvarande på en lektion och i gruppen betyder inte allt. Vad som är viktigt är att inte bli en lat ”beundrare” som ser spelet från läktaren och kallar sig idrottsälskare.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.