Att sträva efter att uppleva en annan dimension

Kabbalans visdom är dold för våra sinnen och vårt intellekt. Den tillhör en annan dimension, en som vi är oförmögna att uppfatta och undersöka direkt.

I motsats till djur som inte kan förstå musik som har skapats av människor, besitter vi en kraftfull föreställning och grundegenskap som kallas för ”punkten” i hjärtat. Den tillåter oss att förändra oss själva. Det är av den anledningen som vi studerar kabbala, för att vidmakthålla en förbindelse med denna eviga visdom. Detta är det viktigaste vi kan göra i denna världen.

Det spelar ingen roll hur mycket en människa avancerar i kabbala, eller hur mycket hon förstår. Bara att studera den eviga visdomen i kabbala, som är bortom denna världen och ovanför vår medvetslösa nivå, är ett uttryck för ett begär att komma ut ur denna världen och det är ett stort och tidlöst uttryck i sig självt.

Varje ögonblick som vi använder till att studera kabbala med avsikten att komma närmare en ny verklighet och bli kvitt vår medvetslöshet är väl använd.

Det står skrivet, att efter det att ens kropp dör, så får själen två frågor: ”Studerade du Torah? Väntade du dig räddning? Frågan, ”Studerade du Torah?” betyder: drog du till dig Ljuset som för dig tillbaka till Källan? Och frågan, ”Väntade du dig räddning?” betyder: Trodde du att Ljuset skulle göra arbetet för dig, och strävade du för att förändra dig själv till att bli en ”givande” varelse?

Om en person ägnar bara den minsta uppmärksamhet till kabbalans visdom och studerar den, så avancerar han hela gruppen av själar som är nära honom i det generella systemet som kallas ”Adam”.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.