En telefonkonferens på temat nationalism

1

Jag deltog i en telefonkonferens med Igor Nikolajevitj Panarin, statsvetare, professor vid diplomatiska akademin för det ryska utrikesministeriet, PhD i psykologi, fil dr i statsvetenskap och medlem av Akademien för militär vetenskap.

Han är författare till böckerna; Informationskriget och Ryssland, Informationskrig och Val, Informationskrig and Makt, Informationskrig och Geo-Politik, med flera.

Han har deltagit i stora internationella konferenser där han alltid talat till försvar för ryska nationella intressen. Han gör ofta framträdanden på nyheterna och analyserande TV-program som sänds på ledande ryska kanaler. Där kommenterar han viktiga aktuella frågor beträffande den moderna världspolitiken och ryska aktuella händelser.

Min betraktelse: Det finns inget utrymme för nationalistiska idéer i den moderna, globalat sammanlänkade och ömsesidigt beroende världen, eftersom dessa idéer gör att nationer kommer i opposition till varandra. I vår tid måste vi komma till en nivå av global utveckling för mänskligheten och dess enande som en helhet. Varje separation är motsatsen till den naturliga utvecklingen av mänskligheten och därmed dömd till misslyckande.

Utvecklingen av starka nationalistiska idéer i ett sådant multinationellt land som Ryssland kommer att leda till en ännu större centrifugalkraft i landet och kommer slutligen att slita sönder det. Nationell idealism är definitionen för syftet med nationens existens. En nation är redan ett genomförande av en idé – om detta är syftet med en nations existens, hur skall den kunna existera? Globalisering och invandring visar, att idag kan alla människor leva utan ett land, genom att bli medborgare i världen.

Frågor som är avgörande för mänsklighetens överlevnad och blomstring (t.ex. ekonomi, ekologi och energi) kan bara lösas på en global nivå där förtjänsten för hela mänsklighetens beaktas. Men, Ryssland, den nation som alltid envist har sökt efter sin plats i historien, måste hitta ett svar på meningen med sin existens. Dessutom, som vi har sett, kan det ryska folket lever inte lika fredligt som befolkningen i exempelvis Luxemburg.

Därför ett förslag: Ni borde önska att bli en källa till Ljus för världen; på så sätt kommer ni att leda världen framåt! Kabbala, vetenskapen och metoden för att integrera människa och natur, passar dessa syften. Genom att implementera dess metoder kommer ni att hitta er eftertraktad plats i historien – en av respekt och storhet!

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.