Att fånga en glimt av den andliga världen

Också en nybörjare som fortfarande inte vet eller förstår någonting, har möjligheten att ta emot en liten upplevelse av den andliga världen. Det beror helt på den personens ansträngningar och begär att resa sig utöver sitt ego och över denna världen, för att relatera till den övre nivån, den övre dimenssionen. Man kan uppnå den till och med utan någon föreberedelse. Sådana saker händer.

Om en person fokuserar alla sina ansträngningar och verkligen vill överskrida, och bara för ett ögonblick verkligen vill hänge sig åt det andliga, för alltid, så kommer han att känna det. Han kommer att börja känna den andliga världen genom denna världen och jämställa sig med den. Även om det sker i bara en av dess kvaliteter, en av dess parametrar.

Han önskar att lösgöra sig från det tillståndet i vilket han lever, och använda det kroppsliga bara som någonting nödvändigt, så att hela hans hjärta och sinne kommer att vara i den övre dimensionen. Om en person gör en sådan andlig ansträngning, så kommer han att känna det andliga för en kort stund. Det kan vara några dagar, timmar eller ögonblick. Efter det kommer han att sjunka ned och återvända till denna världen.

Denna smak av det andlliga bidrar inte med mycket; en människa glömmer den och snart återvänder hans tvivel. Han ifrågasätter huruvida det andliga är ett mål värt besväret eller inte. Men i det ögonblick som det uppenbarar sig för honom, är han helt redo att försaka allting för dess skull. Då kommer ett ännu större egoistiskt begär till honom och sveper bort hans intryck av andligheten och han glömmer allt och försjunker åter igen i sitt livs händelser som om ingenting någonsin hänt.

Men om han var redo att oåterkalleligen och för evigt hänge sig själv åt andligheten, så skulle Ljuset komma till honom, eftersom han har visat sin önskan att fästa sig vid det för alltid, och sålunda uppnår han likformighet med dess eviga kvalitet. Av denna anledningen uppenbarar sig Ljuset för honom.

(Från lektionen på Shamati 58 ”Glädje är en reflektion av goda gärningar”)

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.