Vi kan inte röra oss av oss själva – Ljuset förflyttar oss

1En fråga jag fick: Dina mål är vackra; lycka, frihet, medvetande hos människorna och harmoni i världen. Har jag rätt?

Mitt svar: Ja, det har du!

Fråga – fortsättning: För att komma till dina mål så är dina metoder effektiva. Du använder människors ego och illusioner för att befria dem från ego och illusioner. Rätt?

Mitt svar: Ja, du har rätt!

Fråga – fortsättning: Konsekvenserna är exakt sådana som du vill att de skall vara: folk blir attraherade, grupperna av dina efterföljare växer och din makt och ditt inflytande växer också. Har jag rätt?

Mitt svar: Ja, det har du!

Fråga – fortsättning: Tror du inte att, för att fortare skapa mer makt, att du avvikit något från det sanna målet? Tror du inte att dina efterföljare också blir något distraherade?

Mitt svar: Även om du hade rätt, så rör vi oss inte av oss själva. Det är Ljuset som förflyttar oss, även om vi inte vet i förväg vad det innebär att ”avvika” och vad det är att ”gå rakt fram”. Det är för att vi rör oss i en öken! Se efter i Baal HaSulams brev ”Vägen till Skaparens hall”, sida 63.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.