Låt oss undvika krisens nästa våg

Vi har fortfarande hårda tider framför oss. Låt oss hoppas att världen kommer att ha tid att gå igenom dem genom insikt, innan de kommer till uttryck i det materiella.

I så fall vi kommer vi inte att behöva gå igenom korrigeringen i det yttre, utan i vårt medvetande.

På ett eller annat sätt kommer allt detta att ske inom några månader. Vad jag förväntade mig skulle hända för ett år sedan finns fortfarande kvar att uppenbaras.

Stora ömstörningar närmar sig, och det är viktigt att låta dem komma till uttryck genom vår förståelse av situationen, snarare än genom materiellt lidande som varar länge och påverkar oss i köttet.

I stället för allt detta kan folk vakna upp omedelbart, förstå vad som händer och moget gensvara på det. De moderna kommunikationssystemen ger oss en möjlighet att snabbt låta massorna förstå sakers väsen och att framkalla förändringar i deras medvetande.

I varje fall, stora förändringar är på väg. Redan under första hälften av 1900-talet skrev Baal HaSulam att hela världen är en enda stor familj och att folk måste enas. Även om en kabbalist inte är utsatt för tiden, så såg han och kände ändå detta, vilket vi, fortfarande inte gör.

Världen har kunnat ljuga för sig själv och låtsas att den inte är i kris. Men alla pengarna har bränts upp och kassan är tom. Världens konkurs har blivit global. Jag tror att det kommande året innehåller en hel del arbete som vi måste göra, och folk kommer uppriktigt att börja uppmärksamma metoden för att förändra världen – kabbala.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.