Att vara ett andligt embryo: håll fast vid den övre nivån

En fråga jag fick: Vad ska jag göra om jag har svårt att fortsätta mina studier och det känns som om jag knuffas bort?

Mitt svar: När du känner en belastning i hjärtat, besvikelse och egoistiska klagomål så är detta känslor som du har fått från ovan. Vad skall du göra? Sänk dina krav: om du ligger på marken kan du inte falla mer.

Och om du beslutar dig för att du inte behöver någonting mer än att vara i det givande tillståndet, då blir det möjligt att komma ur detta tillstånd. Det är för att du då avstår din Malchut (dina egoistiska begär), och håller fast vid Bina (givandet).

Du är då som ett embryo inuti en livmoder, redo att låta den övre nivån göra vad den vill med dig! Och då kommer den övre nivån att göra givandets kvalitet större inom dig, tills du föds in i den andliga världen.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.