Studerar du autentisk kabbala?

Om en person studerar kabbalistiska böcker så kommer han, även utan att förstå vad som är skrivet i dem, att gå genom inre förändringar och gradvis börja uppleva vad som står i böckerna. Detta kallas att han studerar den kabbalistiska vetenskapen. Han börjar att se sambandet mellan tillfredsställelse och själens längtan (Ljusen och Kelim/kärlen), ”värld-år-själ” och ”en färdig verklighet.”

Om man börjar studera dessa böcker och ser med sin inre syn, då studerar man kabbalas vishet – vetenskapen om hur man tillfredställer sin själ, hur man kan avslöja den andliga världen och Skaparen, genom att göra sina egenskaper lika med Hans. Men om en person som läser dessa böcker, och även om han verkligen försöker och försöker, men ändå inte kan känna Skaparens handlingar inom sig, betyder det att han inte studerar den kabbalistiska  vetenskapen ännu. Han bara förbereder sig för det.

Men om han inte har någon som helst avsikt att uppnå en andlig upplevelse då har han inte någon kontakt med det andliga eller med Toran. Han är bara intresserad av kunskap eftersom han inte strävar efter Toran. Toran är ljuset som leder en tillbaka till Källan och den påverkar en person när han vill att Ljuset skall komma och korrigera honom eftersom han känner att han behöver korrigeras.

Så om en person bara läser kabbalalistiska böcker betyder det inte nödvändigtvis att han studerar kabbala. Han kanske bara studerar visdomen. Därför diskuteras allting i relation till personen. Om jag plockar upp en bok vars omslag säger ”Tora” eller ”Kabbala”, betyder detta inte nödvändigtvis att jag studerar dem. Allt beror på mig och vad jag önskar med böckerna.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.