I andlighet är förberedelsetiden den viktigaste

En fråga jag fick: Enligt kabbala sker mänsklighetens korrigering under sex tusen år. Den största delen av den tiden har redan gått, och det är bara lite mer än 200 år kvar.

Varför har vi börjat använda kabbala för korrigering först nu, i slutet av den tilldelade tidsperioden? Och även nu, så har många människor fortfarande inte en aning om denna undervisning.

Det ser ut som om det kommer att sluta med att världen får uppnå rättelse genom stora lidanden. Varför började kabbalisterna att lägga så mycket möda på att undervisa och sprida kabbala bara i ”sista minuten”?

Mitt svar: Det beror på att världen först nu har nått sin mognad, vilket kabbala har förutsett. Anledningen till detta är att den viktigaste aspekten för andliga handlingar är förberedelsen som beror på personen själv och sker inom honom. Det är också därför det tar så lång tid. Men handlingen att korrigera sig själv sker snabbt, därför att när en person påverkas av det Övre Ljuset och uppenbarelsen av Skaparen, förändras han omedelbart. Prova själv!

Därför är de återstående 230 åren mer än tillräckligt. Och om vi vill, kommer vi att kunna minska den tiden.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.