Människan är det enda i verkligheten som behöver korrigeras

En fråga jag fick: Under de senaste åren har ryska massmedier manipulerat den allmänna opinionen på ett omfattande sätt. Dessutom överstiger inflytandet som skapas av flödet av denna information människors normala behov, liksom deras förmåga att bearbeta och tillgodogöra sig den. Detta innebär att deras uppfattning per definition blir snedvriden, felaktig och ohälsosam, oavsett innehållet. Kan du kommentera detta?

Mitt svar: Endast utbildning och upplysning kan uppväga detta. Vi måste agera i enlighet med de villkor vi har i den befintliga verkligheten, utan att försöka förstöra den. Det finns bara en sak i verkligheten som vi behöver rätta till – människan.

Kabbala´s uppfattning är följande: Låt säga att vi har ett piller som vi kan släppa i stadens vattenförråd, och när människor dricker vatten kommer det att göra dem smartare, mindre fördomsfulla och snällare.

Tja, även om vi hade den möjligheten bör vi inte göra så! Vad som krävs är en medveten korrigering i alla avseenden.

Därför bör vi successivt hjälpa människor att känna ett behov av att korrigera sina egna egenskaper. En person behöver nå denna insikten själv. Det är för att hela den rykande avgrunden av egoism måste uppenbaras först. Den kommer till oss från naturen. Naturen tar avsiktligt fram inre kvaliteter i oss som är motsatsen till andlighet, för att vi ska inse att vi måste klättra över denna motsatta situation.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.