Syftet med ekonomin

Syftet med ekonomi är att föra hela världen till ett tillstånd av altruistisk globalisering, där allt blir sammanlänkat som inom en familj. Vissa familjemedlemmar är små, andra är stora, en del är gamla och andra är unga. Men de är alla en del av ett system, där alla får lika mycket omsorg, beroende på varje persons situation.

Fråga: Det moderna ekonomiska systemet fungerar för att tillgodose behov som inte är verkligt essentiella. Det är faktiskt som en maskin som producerar fler och fler behov, och får människor att tjäna pengar som de egentligen inte behöver för att kunna köpa saker de inte behöver. Saker de i egentligen kan klara sig utan. Stödjer du dem som vill delvis minska sådana behov?

Mitt svar: Naturligtvis. En person som arbetar på att utveckla sig andligt känner sig verkligen tillfredsställd, och för honom, är materien bara där för att stödja hans fysiska existens. Alltså, en person ”skiljer” sig från sin kropp, den ”djuriska” delen i honom och äter därför inte mer än hans organism behöver. Han är ständigt engagerad i andlighet som ligger på en högre nivå än den animaliska nivån för hans existens. Därför ger han sin kropp precis rätt mängd av vad den behöver för att överleva utan att ens försöka. När industri, handel, och andra system kommer att utvecklas och byggas på denna innställning, kommer de att omorganiseras för att möta de grundläggande behoven hos människor.

Fråga forts: Men vad är nödvändigt och vad är inte nödvändigt?

Svar: Detta avgörs av förhållandet mellan ens andliga och materiella behov. Det vill säga, det beror på en persons andliga nivå, och det är en konsekvens av ens utbildning. Det är människorna själva som måste reglera nivån för vad som är nödvändigt. Och därför kan positiva förändringar bara ske med rätt utbildning.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.