Att avancera längs Jordens väg

Världen måste nå ekvilibrium, först då kommer den att vila. Alltigenom vår långa historia har vi tvingats att utvecklas på grund av vår ökande egoism, dess tillväxt orsakar oss otillfredsställelse i en sådan omfattning att vi lider.

Men genom att träda in i denna utvecklings sista steg har vi kommit att inse att vi är sammanbundna och ömsesidigt beroende av varandra. Vår vidare existens beror på vår ömsesidigt välgörande samexistens, annars kommer våra liv att bli som att existera inom en familj full av hat. Och trots det kommer vi i slutändan ändå att behöva uppnå tillståndet av goda relationer med varandra.

Kabbala är specifikt menat att visa oss hur vi kan förändra våra ömsesidiga relationer från egoistiska till altruistiska, inte genom motgångar och lidande, utan frivilligt, snabbt och enkelt.

Det finns alltså lidandets (egoistiska) väg och den goda (altruistiska) vägen. Det är dock högst troligt att vi i våra liv kommer att gå framåt längs båda vägar, vilket är medelvägen som kallas ”jordens väg”.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.