Krisen är en negativ uppenbarelse av det andliga

En fråga jag fick: Du har sagt att vi, det vill säga världen, har nått ett tillstånd där vi redan är förbundna i en helhet eller ett kärl. Och enligt Naturens (Skaparens) plan, måste detta kärl fyllas med förnimmelsen av den Övre Nivåns existens. Vi känner emellertid inte tydligt vår förbindelse, och världens tillstånd saknar tidigare likartade fall. Kan du förklara vad det här betyder?

Mitt svar: I dag avslöjar vi en global, integrerad förbindelse mellan oss, effekten av en ”liten by” eller ”fjärilseffekten”. Vi avslöjar emellertid en egoistisk förbindelse mellan oss, tillsammans med universellt ömsesidigt beroende. Därmed finner vi att vi är oförmögna att upprätthålla korrekta, vänskapliga förbindelser mellan oss. Detta kallas ”ett trasigt kärl”, eftersom vår förbindelse är fel.

Därför är den nuvarande krisen en uppenbarelse av vårt andliga tillstånd. Alltigenom mänsklighetens historia, fram till idag, existerade vi på vår världs nivå. Men vi upptäcker nu Naturens nästa nivå genom att se alla delar av naturens sammanlänkning.

Världen måste förstå och internalisera denna nivå. När allt kommer omkring har vi aldrig befunnit oss i denna situation tidigare. Vi har alltid tänkt på det andliga som någonting uppe i himmelen, i andra galaxer, utanför universums gränser, eller i en annan dimension. Nu avslöjas dock andligheten faktiskt inom oss, men den avslöjas i den okorrigerade formen – de egoistiska förbindelserna mellan oss.

Baal HaSulam skriver: “Vi är alla en familj.” Och vi är en familj även om alla dess medlemmar hatar varandra. Förbindelsen mellan oss är andlig. Men den är okorrigerad eftersom den är egoistisk. Vår uppgift är att korrigera den, att förvandla den till “Älska din nästa såsom dig själv”.

Det andliga har aldrig tidigare i historien avslöjats för oss. Detta är anledningen till att vår generation kallas “Messias generation”, där ordet Messias kommer från ordet Limshoch – “att dra” oss själva ut ur egoismen.

Krisen är alltså uppenbarelsen av den söndriga förbindelsen mellan oss. Det är inte en ekonomisk, finansiell, politisk eller ekologisk kris, utan en kris i relationerna mellan oss. Det är vad vi nu avslöjar.

Vi måste ge alla (inklusive oss själva) en förklaring av tillståndet vi befinner oss i. Likt en sjuk person, om vi finner orsaken till vår sjukdom kan vi bota oss själva. Genom att följa kabbalisternas råd kan vi skapa den riktiga förbindelsen mellan oss  – den av kärlek och skänkande. Vi kommer då att finna oss själva i en perfekt värld!

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.