Denna kris är annorlunda än allt vi tidigare sett

Vi lever i en speciell tid, eftersom vårt okorrigerade andliga tillstånd avslöjas genom de okorrigerade förbindelserna mellan människor. Denna okorrigerade form avslöjas med mening, så att vi kan korrigera den.

Alla tidigare kriser var menade att öka vår egoism, medan den nuvarande krisen visar att vår egen egoism förstör oss. Under vår utvecklings alla tidigare faser fortsatte vi att tänka att egoismen kommer att hjälpa utvecklingen framåt. Så sent som för femtio år sedan såg sig alla i Amerika som en generation som kommer att göra framsteg, nå välstånd och uppnå större konsumtion. Men idag har all denna egoism och konsumtion avstannat.

För första gången avslöjar vi att vår egoism är destruktiv. Var och en når samma slutsats, eftersom detta är hur vårt splittrade andliga tillstånd avslöjas. Hela gårdagens värld, som baserades på egoism, egoistiska framsteg och exploatering, finns inte längre.

Men krisen fortsätter, och kommer inte att sluta. Motgångarna kommer att komma den ena efter den andra, tills vi avslöjar deras syfte, upptäcker medicinen och går med på att ta den.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.