Vi behöver inte förlänga denna kris

En fråga jag fick: Jag har alltid varit en bra, ansvarig arbetare, men jag fick nyligen sparken från mitt jobb. Jag har inga pengar, men jag måste mata min familj. Så vem är skyldig till allt detta: mitt eget ego? Och vad ska jag göra nu?

Mitt svar: Det finns en anledning till situationen i världen idag. Allt utvecklas målmedvetet. Naturen har en plan, och just nu får den alla människor i världen, i varje land, att drabbas av motgångar. Dessa motgångar kommer inte ner på oss slumpmässigt, eftersom allt som händer varje person är målmedvetet och genomtänkt. Vi är alla sammankopplade i ett globalt nätverk, där det finns en plats och ett program för varje person.

Därför tjänar du ingenting på att bara klaga om att bli sparkad och fråga, ”Vad ska jag göra nu?” Omständigheterna kräver att du måste skaffa dig medvetenhet och förståelse. Detta är vad du måste fokusera på, och om du gör det, så kommer din situation att förbättras.

Men du är inte den enda som inte förstår vad som händer. Titta bara på hur hela världen reagerar på den nuvarande krisen: alla springer iväg från den obehagliga situationen till något som verkar bättre. ”Bubblorna” de skapade har brustit, så nu skapar de nya. Detta är anledningen till att börsen fortsätter att stiga och växa. Hur annars kan det stiga om människor får sparken, industrin och produktionen stannar upp, och handeln varvar ned.

Därför är det uppenbart att vi i dag blir bedragna tvåfaldigt. Det är som om vi har tagit ett piller för att minska vår feber och vi tror att vi redan är botade. Vi ser aktierna stiga och tänker att allt är okej. Människor har tröstat sig själva, men i verkligheten är det som att ta en drog. För tillfället verkar allt bra.

Men vår situation är som en person som faller från ett hustak, och någon frågar honom: ”Hur mår du?” Och han svarar: ”Bara bra – jag är fortfarande vid liv.”

Trots det är människor rädda inuti. Men en person kan inte leva i konstant rädsla; han måste kompensera för det på något sätt. Det finns ingenting vi kan göra förrän människor förstår varför denna situation sker, vad som är orsaken till ”sjukdomen” och hur den fortskrider. Det är hur de kommer att hitta sättet att bota den med.

Denna sjukdom kan fortsätta i många år om vi inte börjar behandla den. Men när vi börjar, så kommer allt att ske snabbt och enkelt. Botemedlet existerar – det är metoden att korrigera människans natur, känd som ”kabbala”.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.