Vi måste inse att egoism är orsaken till krisen innan det är för sent

Vi skulle inte behöva gå igenom denna finanskris om vi hade blivit medvetna om tidigare kriser. Dessa inkluderar kriser i familjen, uppfostran, depression, droger, terrorism, ekologi, och många andra, som började i mitten av 1900-talet. Allt vi behövde göra var att inse att en god förbindelse mellan oss skulle ge oss fred hemma, en bra uppväxt för våra barn, och en korrekt attityd till naturen och ekologin.

Men vi upptäckte inte att orsaken till våra problem ligger i förbindelsen mellan oss, och det är därför vi har kommit fram till vårt nuvarande läge – finanskrisen. Idag är det inte bara politiska forskare, ekonomer, och psykologer som börjar inse vad orsaken till krisen är, utan alla börjar se det.

Men om människor inte kan påverka samhället och förändra sin attityd från ”ta hand om sig själv” till ”vi är alla en familj” så kommer avståndet mellan oss (sönderbrytningen i Adams själ) att avslöjas ännu tydligare. Detta innebär att vi inte bara kommer att skada varandra i finansfrågan, utan vi kommer bokstavligen att äta varandra. Detta kommer att fortsätta tills vi hittar orsaken till vårt tillstånd – vår ursprungliga egoism, och sedan börja korrigera den och höja oss över den.

Denna finanskris kommer att följas av ett stadium där förbindelsen mellan människor kommer att avslöjas i en ännu otäckare form. Den kommer att visa vårt beroende av varandra i en ännu större utsträckning, och vi kommer att må mycket sämre än nu. Även vår fantasi är oförmögen att förstå vad som kan hända. Och allt detta kommer att hända i syfte för oss att avslöja den enorma egoism som separerar människor, eftersom det är just där sönderbrytningen inträffade.

Men korrigering är möjlig – det kan göras med hjälp av Ljuset, genom att studera och använda kabbalistiska källor. Denna studie visar våra egoistiska begär för oss och ger oss kraft att korrigera dem och enas med varandra.

Kommentera / Fråga

Du måste vara inloggad för att posta kommentarer.